Je bekijkt nu Een boek bewijst het: Bijen en permacultuur horen samen!

Een boek bewijst het: Bijen en permacultuur horen samen!

Als je al één en ander gelezen hebt op onze site zal je het al begrepen hebben: je kan de bij nooit los zien van haar omgeving. IJveren voor, streven naar natuurlijk imkeren staat gelijk aan streven naar een duurzame, gifvrije en natuurlijke leefwereld voor de bij. Niet alleen voor de bij. Voor al wat leeft.
Onze wereld wordt al te vaak opgedeeld. Bijvoorbeeld in natuur- en landbouwgebied. Grond waar de natuur haar gang mag gaan en grond die “moet” voedsel produceren. Alleen in een mensenhoofd kan zo’n begrenzing spelen. Voor alle andere leven is de wereld, de wereld. Punt.

Bestaat er dan een benadering die natuur en voedselproductie combineert? Velen zoeken daar naar. Ik ook.
Mede daardoor staan er een aardig rijtje boeken over “permacultuur” in mijn boekenrek. In meerdere talen en uit meerdere landen. Australië, de bakermat van, voorop. Maar geen enkele van die boeken voldeed me helemaal. Vaak te complex, niet voldoende op de praktijk alhier afgestemd. Te ver van mijn bed.
Eindelijk is daar echt verandering in gekomen.
Bekijk alvast deze korte video om in de sfeer te komen.

Frank en zijn moeder Lucrèce hebben eindelijk het boek geschreven waar ik alvast zat op te wachten.
Ben altijd een beetje bang als ik me doorheen 12 principes moet worstelen maar deze keer ging dat met de glimlach omdat ze alle 12 levend en vlot verteerbaar zijn gemaakt. En vooral helemaal toepasbaar, los van de grootte van de tuin waarover je beschikt.
In dit soort tuin kan je als bijenvolk alleen maar dolgelukkig zijn. Samen met alle andere leven ter plaatse.
Zowel onder als boven de grond en in de lucht.

Wil je echt geïnspireerd de tuin induiken? Lees dan dit boek. Verdere info en eventueel kopen hier.

Dit bericht heeft één reactie

  1. PeterVA

    Dit is inderdaad een prachtboek voor eenieder met lokaal enthousiasme voor permacultuur en het inrichten, gebruiken en beheren van een natuurlijke moestuin en omgeving ! Het leren kennen van Frank Anrijs en zijn blog en boeken waren voor mij van vitaal belang om te vinden wat ik zielsverlangend zocht maar ook om het vol te houden en om dit met voldoening echt stap voor stap onder de knie te krijgen. Het was ook op een lezing bij Frank en zijn ouders dat ik de geweldig enthousiaste Lode de Vos tegenkwam die me de liefde voor bijvriendelijk imkeren bijbracht waardoor onze cirkel weer rond werd. Elke waardevolle reis begint met de eeste stap. Dít boek kopen en lezen is alvast een hele goede, dat beloof ik u !

Geef een reactie