Een boek bewijst het: Bijen en permacultuur horen samen!

Een boek bewijst het: Bijen en permacultuur horen samen!

Als je al één en ander gelezen hebt op onze site zal je het al begrepen hebben: je kan de bij nooit los zien van haar omgeving. IJveren voor, streven naar natuurlijk imkeren staat gelijk aan streven naar een duurzame, gifvrije en natuurlijke leefwereld voor de bij. Niet alleen voor de bij. Voor al wat leeft.
Onze wereld wordt al te vaak opgedeeld. Bijvoorbeeld in natuur- en landbouwgebied. Grond waar de natuur haar gang mag gaan en grond die “moet” voedsel produceren. Alleen in een mensenhoofd kan zo’n begrenzing spelen. Voor alle andere leven is de wereld, de wereld. Punt.

Bestaat er dan een benadering die natuur en voedselproductie combineert? Velen zoeken daar naar. Ik ook.
Mede daardoor staan er een aardig rijtje boeken over “permacultuur” in mijn boekenrek. In meerdere talen en uit meerdere landen. Australië, de bakermat van, voorop. Maar geen enkele van die boeken voldeed me helemaal. Vaak te complex, niet voldoende op de praktijk alhier afgestemd. Te ver van mijn bed.
Eindelijk is daar echt verandering in gekomen.
Bekijk alvast deze korte video om in de sfeer te komen.

Frank en zijn moeder Lucrèce hebben eindelijk het boek geschreven waar ik alvast zat op te wachten.
Ben altijd een beetje bang als ik me doorheen 12 principes moet worstelen maar deze keer ging dat met de glimlach omdat ze alle 12 levend en vlot verteerbaar zijn gemaakt. En vooral helemaal toepasbaar, los van de grootte van de tuin waarover je beschikt.
In dit soort tuin kan je als bijenvolk alleen maar dolgelukkig zijn. Samen met alle andere leven ter plaatse.
Zowel onder als boven de grond en in de lucht.

Wil je echt geïnspireerd de tuin induiken? Lees dan dit boek. Verdere info en eventueel kopen hier.

Geef een reactie