Je bekijkt nu B-D imkercursus in de Bijenfarm met Jos Willemse

B-D imkercursus in de Bijenfarm met Jos Willemse

Op zaterdag 18 april start de Biologisch-dynamische Imkercursus in de BIJenfarm Op Hodenpijl. Voor iedereen die meer van de natuur en de bijen om zich heen wil leren, zien, ervaren en dit ondersteunen.

In navolging van 2016, 2017, 2018 en 2019 wordt de cursus in de BIJenfarm in 2020 opnieuw gegeven. Pionier en BD-imker Jos Willemse (Odin) neemt je weer mee in de fascinerende wereld van de honingbij. De cursus is voor iedereen die wil weten hoe een biodynamisch imker kijkt en werkt en die overweegt om vanuit deze visie ook te willen leren kijken, denken en werken. Tijdens de cursus ontdek je de honingbij in haar natuurlijke jaarcyclus van groeien, zwermen en winterrust. Je leert waarnemen zowel in als buiten de bijenkast. Na de cursus ben je onder andere in staat om je een beeld te vormen van de jaarcyclus van het bijenvolk in het landschap; aan te geven hoe je het volk als geheel kunt ondersteunen vanuit een biologisch dynamische visie en waarom je dit zou willen. Je kunt zelfstandig een bijenkast openen, het volk benaderen, ontmoeten; Naast de inleidingen wordt er gewerkt rondom en in de bijenkasten. Er is veel ruimte voor interactie.

Reactie cursiste 2018 (Wendy Disselkoen) “ Er is veel veranderd door de imkercursus in mijn leven. Door bewust te zijn van de bijen en wat ze allemaal als 1 geheel voor elkaar krijgen is echt prachtig. Overal om mij heen gebeurt er zoveel wat ik al die jaren niet heb gezien. Het is bijna magisch maar tegelijkertijd brengt het mij meer op aarde en zie ik zoveel om mij heen. Een hele mooie ervaring rijker”.

De cursus is inclusief thee, koffie en lunch in restaurant Op Hodenpijl.

Fotocredit: Jorgen Caris

Reserveren of meer informatie
Stuur een email naar info@honeyhighway.nl

Geef een reactie