Je bekijkt nu Basis cursus Biodynamisch imkeren

Basis cursus Biodynamisch imkeren

We organiseren in 2023 voor de 7e keer de biologisch-dynamische imkercursus. Pionier en Biologisch-dynamisch imker Jos Willemse, bekend van Odin (biologische-dynamische groothandel en winkelketen) neemt je weer mee in de fascinerende wereld van de honingbij. De cursus is voor iedereen die wil weten hoe een biodynamisch imker kijkt en werkt en die overweegt om vanuit deze visie ook te willen leren kijken, denken en werken.
Tijdens de cursus over zes zaterdagen: 1 en 22 april, 6 mei, 3 en 17 juni en 1 juli ontdek je de honingbij in haar natuurlijke jaarcyclus van groeien, zwermen en winterrust. Je leert waarnemen zowel in als buiten de bijenkast.
Na de cursus ben je onder andere in staat om je een beeld te vormen van de jaarcyclus van het bijenvolk in het landschap en aan te geven hoe je het volk als geheel kunt ondersteunen vanuit een biologisch dynamische visie en waarom je dit zou willen.Verder kun je zelfstandig een bijenkast openen, om het volk te benaderen, te ontmoeten en de belangrijkste ‘organen’ te herkennen. Maar ook om zelf een selectie te maken van drachtplanten voor in je tuin. Tijdens alle cursusdagen zal er naast één of meerdere inleidingen worden gewerkt rondom en in de 10 bijenkasten en hangkorven in de bijenfarm op de Levende Buitenplaats en in de tuin van Op Hodenpijl. Er is veel ruimte
voor interactie
Verdere info hier
Inschrijven via: info@honeyhighway.nl

Geef een reactie