Je bekijkt nu “BLOEMBOGEN” boekvoorstelling door Herman Dierickx

“BLOEMBOGEN” boekvoorstelling door Herman Dierickx

De natuurlijke imkers van vzw Durme nodigen Herman Dierickx uit om u alles te vertellen over bloembogen.
Als het over honingbijen gaat dan betekent de beschikbaarheid over voedende bloei één van de meest cruciale elementen.
Herman Dierickx is de auteur van “Ontwerp je eigen ecologische siertuin”.
We nemen je mee in de inhoud van dit boek zodat je wat beter weet wat je op deze avond kunt verwachten:
Wil je een tuin aanleggen als wijkplaats voor honderden soorten ongewervelden, insecten, vlinders en aangepaste wilde planten die hen een jaar lang voedsel en een onderkomen verschaffen? Klinkt goed. Maar hoe begin je eraan?
Herman Dierickx neemt je bij de hand om met de nodige finesses een ecologische tuin te ontwerpen, aan te leggen en te beheren. De nadruk ligt op doorlevende, wilde plantensoorten. Meer dan ooit krijgt ‘water’ de nodige aandacht omdat dit een steeds crucialer element wordt in deze tijden van klimaatverandering. Ook de opbouw van een gezonde bodem – het zogenoemde bodemgeheugen – waar planten en mycorrhizae zo harmonieus mogelijk met elkaar samenleven en het belang van bladluizen, mieren, mollen, wilde bijen, wespen en nog veel ander fraais passeren de revue.
De plantenlijsten met aandacht voor bloembogen, de plannetjes, en vele andere praktische tips maken van dit boek een standaardwerk voor iedereen die zijn tuin wil omvormen tot een hotspot van biodiversiteit

Inkom: gratis voor iedereen!!!

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Van de Merckt Geert

  Moeten we hier ergens voor inschrijven?

 2. lode devos

  Beste Geert,
  Dat zal niet nodig zijn. Immers gratis voor iedereen. Ga er maar zo op je gemak op af en doe mijn beste groeten aan Jan Buyl.
  Warme groet
  lode

Geef een reactie