Je bekijkt nu De stap naar natuurlijk imkeren,    10 aandachtspunten.  Pieter Wuyts.

De stap naar natuurlijk imkeren, 10 aandachtspunten. Pieter Wuyts.

Elke imker zou graag terug bijen hebben die geen varroa behandelingen meer nodig hebben om te kunnen overleven.  Is dit überhaupt mogelijk? Ja, dat kan!
Miljoenen jaren hebben de bijen geleefd zonder enige menselijke interventie, in een holle boom of in een rotsspleet. En het genetische materiaal is nog aanwezig om die lastige parasiet, en de virussen en bacteriën die het met zich meedraagt, aan te kunnen.Op verschillende plaatsen in Europa, en zelfs in België, zijn er bijenvolken  gevonden die zonder enige behandeling overleven in de natuur. Bovendien zijn er al imkers die zulke bijenvolken hebben.
Wat kunnen we van hen leren om zelf ook bijen te kunnen houden zonder te behandelen? In deze maandvergadering bespreken we heel concreet wat ieder van ons kan doen om dit te bereiken. Zonder daarbij al je bijenvolken te verliezen. In 10 stappen neemt Pieter Wuyts ons mee in zijn overstap naar natuurlijker imkeren!

Eén van de grote doelen van de Imkerwerkgroep van de vzw Durme is het imkeren “op een zo natuurlijk mogelijke manier” te promoten. Daarom deze introductieavond met Pieter Wuyts. Iedereen is welkom. De hoop is dat deze avond helpt om mensen de eerste stap te laten zetten of bestaande kennis over dit onderwerp bij te werken. Laat dit een opstap zijn voor de “zoekenden” zonder direct een al te orthodoxe houding in te nemen wat nodeloos afschrikt.

Op zich kunnen we initiatieven als deze vanuit de Werkgroep Natuurlijk Imkeren alleen maar toejuichen.

Dit bericht heeft één reactie

  1. jef wynants

    Hoe schrijf je in voor deze lezing?

Geef een reactie