ÊTRE ABEILLE Tentoonstelling Foto’s Myriam Lefebvre

ÊTRE ABEILLE Tentoonstelling Foto’s Myriam Lefebvre

Kaart wordt geladen...

Datum & Tijd
Datum(s) - 06/07/19 - 22/09/19
10:00 - 16:00

Locatie
Communs du Château des Ravalet

Evenement Categorie


ÊTRE ABEILLE
Photographies de Myriam LEFEBVRE
Portraits et petites histoires inédites

Communs du Château des Ravalet, Tourlaville
50110 Cherbourg-en-Cotentin
Exposition du 6 juillet au 22 septembre 2019
Entrée libre – renseignements : www.cherbourg.fr

« Je n’ai pas choisi les abeilles, ce sont les abeilles qui m’ont choisie »

                                                                                         BIJ ZIJN
Onbekende verhaaltjes over het leven van de honingbijen.
Macrofotografie door Myriam Lefebvre.

BIJ ZIJN geeft ons een ander zicht op het “individu”, de honingbij. Iedere bij laat ons een wijde waaier ontdekken aan individueel gedrag. De visie die wij hadden over de totale toewijding van dit insect aan de gemeenschap wordt hierdoor in vraag gesteld.
Dit fotoproject is ontstaan met de bedoeling terug te gaan naar de basis van het ethologisch werk: het dier bestuderen in zijn natuurlijke omgeving zonder enige tussenkomst en zonder theoretisch a priori.

PROFESSIONELE LOOPBAAN
Myriam Lefebvre is een onafhankelijke onderzoekster.
Na studies in de communicatiewetenschappen, maar gedreven door milieubescherming, heeft zij biologie gestudeerd alsook zoölogie en publieke gezondheid.
Door het bestuderen van het gedrag van de honingbijen, kwam zij terecht in Australië om aldaar, in het kader van een doctoraat, hun geluidscommunicatie uit te diepen. Nadien, concentreert zij zich op de Europese problematiek in verband met publieke gezondheid en doet ze research over klimaat verandering, om tenslotte terug te komen naar de bij en deel uit te maken van het eerste Belgische team dat onderzoek doet over de bijensterfte.
In 2006, een opleiding in cognitieve wetenschappen, zal het vertrekpunt zijn van een ononderbroken reflexie over de bewustzijn van dieren, wat haar een totale andere manier eigan maakt in het observeren van dieren.
Deze andere maner van zien ligt aan de basis van dit project in macrofotografie “Bij zijn” en de ontdekking van ongekend verschillend gedrag bij de honingbij

Geef een reactie