Je bekijkt nu Kennismakingsdag Zwarte Bij – In Bosland

Kennismakingsdag Zwarte Bij – In Bosland

Met plezier en overtuiging nemen we dit evenement op in onze kalender. Een unieke gelegenheid voor elkeen die van dichtbij echt kennis wil maken met de inlandse Zwarte Bij. Bij vorige edities hebben heel wat imkers, die minder of niet met deze inlandse bij vertrouwd zijn, zich verbaasd over de zachtaardigheid en vitaliteit van zwarte bijen.
Alles gaat door in het Natuurpark Bosland te Hechtel-Eksel. Er zijn drie opeenvolgende sessies waarvoor u kan kiezen, maar alle nodige info via het inschrijvingsformulier (zie verder).
ZwarteBij.org biedt in het Limburgse natuurreservaat Bosland imkers en geïnteresseerden de mogelijkheid om de zwarte bij in levende lijve te leren kennen. De zwarte bij is de énige inheemse honingbij in de Lage Landen. Op vandaag is die sterk met uitsterven bedreigd doordat vele imkers uitheemse honingbijen importeren.
Na een korte inleiding over de historie van onze inheemse honingbij wonen de deelnemers een inspectie van enkele bijenvolken bij. Daarbij zowel zwarte volken met P-koninginnen (zuiver bevrucht) als volken met F1-koninginnen: zwarte koninginnen die bevrucht zijn door carnica- en/of buckfast-darren, alsook carnicakoninginnen die bevrucht zijn door zwarte darren! Het inschrijvingsformulier vindt u hier .

Geef een reactie