Je bekijkt nu Netwerkdag voor Vlaamse en Nederlandse natuurimkers.

Netwerkdag voor Vlaamse en Nederlandse natuurimkers.

Met de Werkgroep natuurlijk Imkeren organiseren we elk jaar minstens één netwerkdag.
Het doel is imkers bijeen te brengen die minstens geïnteresseerd zijn in een natuurlijke benadering van het bijenhoeden. Wat dat voor ons inhoudt kan je via deze link beter verstaan: https://www.natuurlijkimkeren.org/mission-statement/

Elke eerlijk geïnteresseerde is warm welkom. De vlag “natuurlijk imkeren” dekt nogal wat ladingen en omvat vele meningen en benaderingen. Wij zijn een zeer open huis met vrijheid van meningsuiting.
We koppelen tijdens de netwerkdag een paar echt interessante prezentaties aan… netwerken. Of wat had je gedacht! Mekaar beter leren kennen, samen oplossingen zoeken, inzichten uitwisselen, informeren over recente ontwikkelingen enz…
Dat gebeurt onder andere tijdens een middagmaal dat we organiseren via potluck (een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer eten meebrengt, al of niet zelf bereid, en dat deelt met alle andere aanwezige gasten).
Myriam Lefebvre komt spreken. Zij is niet alleen een internationaal gerenommeerde bijen fotografe, maar vooral een wetenschapster die veel erkenning geniet voor haar werk rond honingbijen en… paddenstoelen. Misschien minder voor de hand liggend, maar super interessant.
We laten ook Ferry Schutzelaars aan het woord. Ferry is een Nederlandse specialist in korf-imkeren. Zelfs als je denkt: “Korfimkeren is helemaal mijn ding niet” zal je verbazend veel opsteken.

Een definitief programma, andere info en inschrijven via deze link
De zaal Familia ligt op 500m van het station van Sint Niklaas. Er is volop parkeergelegenheid aan het station en ook naast de zaal.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Genbrugge Tom

  Beste,
  Wij van The Holy Spiritus bv zijn zéér blij met dit soort initiatief. Wie we zijn; 2 Vlamingen die net over de grens met Hulst in Sint Jansteen de oude kerk hebben opgekocht. Om dit project te restaureren en renoveren naar aanleiding van meer dan 40jaar achterstallig onderhoud waar veel geld voor nodig is hebben we de keuze gemaakt om leuke manieren te zoeken en wat is er nu beter dan lekkere dranken en entertainment? Vandaar dat we reeds gestart zijn met de productie van Cider, mede, likeuren en distillaten. Maar niet zo maar; Zeeuwse Cider Brut,appelen vanuit de regio dischtsbijzijnde is Bio en 500m verder, de andere appelen zijn planet proof, ook uit Huslt, likeuren vanuit een oud familiereceptenboek 18de eeuws met een moderne twist, distillaten op basis van appelpulp, peerpulp, honing, en andere afval producten, voor de honing zoeken we nog leveranciers die min. 100kg kunnen geven maar dient goede kwaliteit te zijn, eerlijk product dat opgewarmd wordt onder de 40°C zodat alle goede eigenschappen bewaard blijven. Ook kunnen er imkers die nog plaats zoeken voor te overwinteren of om uit te zetten bij ons terecht, kortom er is veel mogelijk maar zelf kunnen we het imkeren niet aan op dit moment. We zoeken dus voor langere termijn samenwerkingspartners. Is dit iets wat jullie ook kan aanbelangen? Dan vernemen we dit graag van je.

  1. Aad van Hilst

   Mooi initiatief.
   Graag meer info en e-mail adres… Aad van hilst

  2. Lode Devos

   Dag beste twee vlamingen van net over de grens en van dat veelbelovend initiatief,
   Ik ben Lode van de Werkgroep natuurlijk Imkeren en mede beheerder van de website.
   Jullie initiatief ziet er inderdaad super uit en we juichen het toe, maar… wat jullie vraag betreft naar minstens 100 kg honing. Dat is een ander paar mouwen.
   Als natuurimkers promoten wij het overwinteren van de bijen op eigen honing wat de mogelijke produktie al wat beperkt. Daarnaast zijn er in onze streen geen echt grootschalige natuur-imkers en is het produceren van bijv. echet biohoning al helamaal niet mogelijk omdat er geen kompleet gifvrije bijenweides bestaan. Er zijn natuurlijk een heel aantal imkers die zich niet meteen het etiket “natuurlijk” op het voorhoofd kleven maar die, alles bij mekaar, nog “aanvaardbaar” imkeren. Waarbij hun bijenstand(en) ook goed gelegen kunnen zijn. Helaas zitten die mensen niet meteen in ons netwerk. En jullie zullen echt wel de juiste partner(s) moeten vinden want alles wijst er op dat er “heel veel” dubieuze honing op de markt komt. Misschien kan je geholpen worden door de BD imkers in Nederland. http://www.bdimkers.nl/page/view/
   Absoluut nog eens het beste gewenst met jullie initiatief en misschien reageren er nog andere bezoekers van onze site.

 2. Theo pijlman

  Mooi initiatief inderdaad, én mooie naam, The Holy Spiritus! ??

Geef een reactie