Je bekijkt nu Zwammen ten dienste van honingbijen – Myriam Lefebvre

Zwammen ten dienste van honingbijen – Myriam Lefebvre

Zwammen, paddenstoelen, schimmeldraden… het wordt allemaal zelden in verband gebracht met honingbijen. En toch is deze relatie vitaal voor de bijen. Een unieke kans voor de mensen die Myriam Lefebvre hierover aan het woord willen horen.
Honingbijen zijn onderhevig aan heel wat stress factoren. Elke rechtgeaarde bijenhoeder blijft zoeken naar middelen om bijen hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen. Moeten we ons dan altijd tot de apotheker of veearts wenden?
Nee hoor, er blijken in de natuur middelen te zijn die de bijen zelf ontdekken en aanwenden om hun immuniteit en weerstand te verhogen. Myriam Lefebvre doet al lang wetenschappelijk onderzoek naar de ondersteuning die zwammen kunnen bieden aan honingbijen. Bovendien is zij een gepassioneerde bijenhoedster met veel ervaring.
De Mandelbie biedt elke geĂŻnteresseerde (ook de niet leden van de vereniging) de kans om zich een avond onder te dompelen in dit onderwerp.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Eliusabeth Leyen

  Graag zou ik van u willen weten of het mogelijk is om een gevonden zwam in mijn tuin een naam te kunnen geven.
  Ik heb nu geen flauw idee hoe ik dat kan opzoeken.
  Hopelijk kan ik u een foto sturen.
  Hoor graag van u.

  met vriendelijke groet,
  Elisabeth

 2. Myriam

  Stuur maar een foto en ik zal mijn best doen 😉

  1. Elisabeth,

   Voor alle duidelijkheid: Myriam die reageert is biologe, geheel betrouwbaar en lid van de Werkgroep Natuurlijk Imkeren. Allemaal redenen om haar zonder dralen een foto te sturen 🙂
   Warme groet

 3. Luc Evers

  Hallo, Ik zoek iemand in het Leuvense die kennis heeft van deze materie?

Geef een reactie