Meldingen
Alles wissen

Hallo uit Mortsel

2 Berichten
2 Gebruikers
2 Likes
244 Bekeken
MatthiasVD
(@matthiasvd)
New Member
Topic starter
 

Hey iedereen,

 

Ik ben Matthias uit Mortsel. Ik heb op dit moment nog geen bijenvolkeren onder mijn hoede, maar volg een cursus imkeren bij St-Ambrosius Imkers Mortsel-Edegem, na reeds jaren gefascineerd te zijn door de bijen en hun leefwijzes. 

De cursus is super verhelderend (Johan, de voorzitter, doet dat schitterend), maar toch had ik soms moeite met de logische samenhang en de rode draad te vinden. Bij eigen opzoekwerk ben ik dan de methodes van het apicentrisch imkeren tegengekomen, en ineens vielen de puzzelstukken op hun plaats. In mijn ogen (en met respect voor alle andere imker methoden uiteraard) is natuurlijk imkeren dan ook de logische keuze voor een imker zonder grootse honing-productie-ambities.  

Ik lees graag jullie ervaringen, tips en anecdotes, en hoop tegen volgend seizoen mijn kasten klaar te hebben om in de loop van het jaar een zwerm te mogen verwelkomen.

 

Groetjes,

Matthias

 
Geplaatst : 03/05/2022 8:15 am
Bert and Joris De Kerpel reacted
Lode Devos
(@lode)
Lid Admin
 

Beste Matthias,
Warm welkom op ons forum. Jouw verhaal klinkt bijzonder bekend. Meer en meer mensen willen bijen een ruimere plaats geven. Vroeger was er alleen: bij+kast=honing.
Gelukkig zijn de blikken bij velen aan het verruimen. Je zal al heel wat werk hebben met het lezen van wat er nu al op het forum geplaatst werd, maar laat niet na om je vragen, bedenkingen enz ... op een geschikte plaats achter te laten.
Wens je veel bijenhoeders plezier

Bijen in Arc-Wattripont & Ronse

 
Geplaatst : 18/07/2022 6:18 pm
Deel: