Hallo van op Den Bu...
 
Meldingen
Alles wissen

Hallo van op Den Buiten

7 Berichten
4 Gebruikers
2 Vind-ik-leuks
1,212 Bekeken
Joris De Kerpel
(@joris-de-kerpel)
Berichten: 148
Lid
Topic starter
 

Hoi!

 

Ondanks ik al enkele berichten heb gepost hier, aal ik me nu ook eens voorstellen.

Mijn naam is dus Joris, 34 lentes jong, en ben geboren en getogen op het platteland, in Beerzel. Mede door mijn boerenachtergrond en het groene paradijs waar ik in ben mogen opgroeien heb ik altijd al erg kort bij de natuur gestaan. Zo geraakte ik op mijn 20 al erg geïnteresseerd in Steiner zijn kijk op de landbouw en dergelijke aanverwanten. Toch besloten verder te studeren in de orthopedagogie tot ik een 6tal jaar geleden met een kameraad de BD-cursus imkeren besloot te volgen. Daarna ook een volk gehad maar dat heeft maar 1 jaar geleefd. Was een zwakke nazwerm. 

 

Na een woelige periode terug in de natuur terecht gekomen, en besloten er niet meer van weg te lopen maar er vol voor te gaan. Ik ga me omscholen in de landbouw en verhuis dadelijk naar een blokhut met yurt verdoken in bepaalde bossen 🙂

Sinds deze lente 2 warré kasten, en ze doen het goed. Ik ben ook zoals sommigen al kunnen merken hebben erg intens met boomstronken bezig als bijenkast. Voor mij kan het niet natuurlijk genoeg gaan en ja, ik heb veel bezwaren tegen de traditionele manier van imkeren. 

Ik ben bezeten van bijen denk ik. 

 

Ook ben ik erg blij dit forum tegen te komen. Graag wil ik ook steunend lid worden en me op alle vlakken engageren voor het natuurlijk imkeren.

 

Groeten!

 

Joris

 

Bijen in Beerzel, BD-landbouw De Akelei (Schriek) en Weert

 
Geplaatst : 29/07/2020 11:06 am
LucPintens reageerde
LucPintens
(@lucpintens)
Berichten: 163
Moderator
 
Geplaatst door: @joris-de-kerpel

Ik ben bezeten van bijen denk ik. 

Hahahaa dat is gezond, totale betrokkenheid met wat je doet...
Bedankt om je voor te stellen Joris. Openheid schept een band (niet altijd, maar ja) ? 

Ik woon in Schilde en heb mijn hoofd-stand in Brecht. Woon jij in Beerzel, tussen Putte en Heist ODB?
Ik kom wel eens in de buurt (onderweg naar vrienden in Schriek) en misschien komt het er wel eens van om je een bezoekje te brengen hee???

Bijen in Schilde (woonplaats)

 
Geplaatst : 29/07/2020 11:28 am
Joris De Kerpel
(@joris-de-kerpel)
Berichten: 148
Lid
Topic starter
 

@lucpintens

Ja inderdaad. Dat Beerzel!

Ah Schriek, daar ken ik ook wel wat volk.. voor zo groot het daar allemaal is hé 🙂 

Ik verhuis nu in het kort naar Weert. Veel beter voor de bijtjes ook. Heb al veel kasten verloren weten gaan bij ons hier door onder meer door (volgens mij) de enorme maisproductie daar.

 

We gaan mekaar nog zeker ontmoeten!

Bijen in Beerzel, BD-landbouw De Akelei (Schriek) en Weert

 
Geplaatst : 29/07/2020 11:58 am
LucPintens reageerde
(@lode)
Berichten: 45
Lid Admin
 

@Joris
Dat voorstellen is belangrijker dan ik eerst dacht. Nu weet ik tenminste een beetje welk Joris-water we in de kuip hebben.
Join the club van zij die niet zomaar het klassieke imkeren volgen. Ben zelf nu toch al een aardig aantal jaren aan de slag en het blijft me verwonderen hoe complex-aantrekkelijk zo'n bijenvolk wel is. En hoeveel er te lezen en te leren is over "natuurlijk imkeren". Maar de verwondering en bewondering blijven centraal staan. We weren alle fanatisme maar zoeken toch naar voldoende duidelijkheid... Goed dat het forum meer en meer bevolkt geraakt al is de zomer periode wellicht niet de meest actieve. Ik heb ook je varroa vraag gezien. Ga daar zeker ook nog op reageren. 't Beste ondertussen want het kan inderdaad nooit natuurlijk genoeg zijn. De Werkgroep Natuurlijk Imkeren is een beweging. We zijn een feitelijke vereniging wat betekent dat we geen gekende structuur aankleven juist om zo flexibel mogelijk en in beweging te blijven. Je kan niet alleen hier op het forum actief zijn, maar er is ook de facebook groep (waar ik niet actief ben 🙂 maar aarzel niet om een blog te schrijven voor op onze website. De blogs zijn de meest levende content. Elke zinnige tekst die onze visie respecteert (zie mission statement) kan er een plaats vinden. Daarvoor mail je gewoon naar bijen@natuurlijkimkeren.org en dan kom je bij mij terecht.
Als corona geen roet in 't eten strooit organiseren we in November weer een netwerkdag. Ideaal om levend te kunnen uitwisselen met andere natuurlijke imkers. Hou onze kalender in 't oog. Tot gauw

Bijen in Arc-Wattripont & Ronse

 
Geplaatst : 29/07/2020 7:28 pm
Joris De Kerpel
(@joris-de-kerpel)
Berichten: 148
Lid
Topic starter
 

Hey Lode,

Bedankt voor het leuke antwoord! Fijn om lezen. 

De verwondering inderdaad.. dat is het. En de rust die ik vind als ik bij het vlieggat mezelf in het gras zet. Connectie ofzo. 

Ik kijk er al naar uit om jullie te ontmoeten. Niemand die ik ken is met natuurlijk imkeren bezig, laat staan al van gehoord.

Op de Facebook pagina hebben Luc en Veerle me al enkele goed geadviseerd. Het is toch interessant om ervaren meningen te horen. 

 

Tot binnekort!

 

 

Bijen in Beerzel, BD-landbouw De Akelei (Schriek) en Weert

 
Geplaatst : 30/07/2020 11:05 pm
(@karin)
Berichten: 45
Trusted Member
 

Hallo,  ik ben ook geinteresseerd in alles wat met natuurlijk imkeren, tuinieren en biologisch eten....te maken heeft. Ik heb geen Facebook maar las van  van die netwerkdag. Wat is dat juist en kan dit alleen met Facebook? 

Ik heb al veel over BD imkeren gelezen maar wil graag nog meer lezen, iemand nog suggesties?

Ik woon en heb bijen in Heusden-Zolder

 
Geplaatst : 04/08/2020 9:33 pm
LucPintens
(@lucpintens)
Berichten: 163
Moderator
 

Iedereen die ingeschreven is op de nieuwsbrief zal via die nieuwsbrief uitgenodigd worden op de volgende netwerkdag. Momenteel bekijken we nog of en in welke vorm die zou kunnen doorgaan...
@karin Mogen we vragen om je vragen niet zomaar ergens te stellen? Dank je voor je medewerking...

Bijen in Schilde (woonplaats)

 
Geplaatst : 05/08/2020 3:33 pm
Deel: