Je bekijkt nu Video: NATUURLIJK IMKEREN

Video: NATUURLIJK IMKEREN

Natuurlijk imkeren. Wat betekent dit precies? Wat is daarin essentieel? Bestaat daar een echte definitie voor? En zo zijn er nog wel heel veel vragen. Maar zijn er ook antwoorden en houden die steek?

Het Vlaams Bijeninstituut (VBI) is een koepelorganisatie voor de Vlaamse imker en voor iedereen die zich bij bijen betrokken voelt. VBI creëerde een bijen-infokanaal via video: BeeTV. Aan mij werd gevraagd of ik voor de camera kon vertellen waar natuurlijk imkeren zoal voor staat. Dat heb ik graag gedaan. Geen absolute waarheden, wel eigen mening en inzichten na “een heel aantal jaren onderweg met bijen en hun hoeders”.

Op voorhand was gezegd dat er een montage zou volgen die alles tot 20 minuten zou herleiden. Daar zijn de VBI-mensen niet helemaal in geslaagd :-). Het werden 38 minuten. Als je die wil bekijken en beluisteren kan je er beter rustig de tijd voor nemen.

We stellen vast dat de video op een paar dagen tijd al vele honderden keren werd bekeken wat duidelijk aangeeft hoeveel mensen er echt bezig zijn met meer natuurlijk en ecologisch verantwoord bijenhoeden. Waarbij er geen menselijke dominantie is maar gelijkwaardigheid voor alle leven.
Klaar om te kijken? Klik dan hieronder op het pijltje.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Bas vant Hoff

    Beste Lode, hartelijk dank voor al de goede raad hoe natuurlijk te imkeren. Ik heb zelf op het moment nog zwarte Bijen in Dadant US kasten. Ben in her proces geleidelijk over te gaan naar natuurlijk imkeren.

  2. lode devos

    Zeer graag gedaan hoor beste Bas, wens je ‘t allerbeste op je ontdekkingstocht naar een respectvolle manier om bijen te hoeden

Geef een reactie