Je bekijkt nu Cursus BD-imkeren voor gevorderden

Cursus BD-imkeren voor gevorderden

Een zeer intens (bio)dynamisch imkergebeuren op drie aaneengesloten theoriedagen en –avonden, waarin een blok praktijk is opgenomen. Het is niet alleen luisteren, het is vooral deelnemen. En de gesprekken gaan door tijdens lunch, diner, de avond en voor wie wil tot diep in de nacht.

De inschrijving geschiedt in volgorde van binnenkomst van de betaling.
De toelatingseis is: dat men tenminste 3 jaar met meer dan 1 volk bijenervaring heeft en dat er een basale kennis van antroposofie is, bijvoorbeeld zoals die in de beginnerscursus wordt besproken.

Tijdens de theoriedagen komen een aantal onderwerpen aan de orde: Theoretische achtergronden van het BDimkeren – Richtlijnen van de praktijk van het BDimkeren – De plaats van de honingbijen in het agrarische bedrijf – antroposofische gezichtspunten omtrent de immen – de wezenlijke betekenis van de immen voor de mens en de aarde en een 2-tal praktische sessies. De aspecten die behandeld worden, hebben een relatie met de inhoud van het boek ’’Natuur en wezen van de honingbij’’ van Iwer Thor Lorenzen. De cursisten wordt aanbevolen dit boek vooraf te lezen – beter, te bestuderen. Voor wie het boek niet heeft is het te bestellen via www.bloembollenvoorbijen.nl Neem voor de praktijkblokken geen eigen materiaal zoals kap of pijp mee – de reden is de mogelijke verspreiding van Amerikaans Vuilbroed. Indien nodig, krijgt u daar de beschikking over.

Koffie, thee, sap, soep en een uitgebreide broodmaaltijd zijn inbegrepen.
Twee keer een warme maaltijd ’s avonds is tegen een meerprijs te reserveren of anders zelf voor de avondmaaltijd iets meenemen.

Inschrijven: Uw aanmelding is pas definitief als u uw bijdrage heeft overgemaakt. Bijdrage € 310,- incl. 2x diner ( of € 255,- zonder diners) Werkgroep BDimkers. IBAN NL86 INGB 0006 7229 97 onder vermelding “ cursus bijenteelt gevorderden 2018” , naam deelnemer(ster)(s)………………..
Daarnaast wordt u verzocht naam, adres, telefoonnummer en email door te geven aan A. P. H. Muller. Sms 06-44885535 of e-mail albert.muller@wxs.nl

Het programma vind je via deze link en wordt verzorgd door: AM: Albert Muller EB – Edwina Brinckmann-Rouffaer JS – Jan Saal TG – Theo Georgiadess WvG – Wim van Grasstek

Informatie:
Nadere inlichtingen per e-mail:  cursus@bdimkers.nl  of  albert.muller@wxs.nl  of  tel. Nederland: 06-55884435

Geef een reactie