Je bekijkt nu Boekvertalingen van David Heaf en Abbé Warré

Boekvertalingen van David Heaf en Abbé Warré

Het zal u alvast niet verbazen dat we met onze werkgroep steeds actief bezig zijn binnen het concept van ‘natuurlijk imkeren’. We zijn dan ook trots om deze 2 boeken voor te stellen, die dankzij ons eigenste werkgroep lid Tom Bruwier, vertaald werden in het Nederlands. Meer nog, hij schenkt een deel van de opbrengst terug aan de werkgroep ‘natuurlijk imkeren’!

Bijen houden voor iedereen (Abbé Warré)

  • Editie 1952 – 12de druk
  • Nederlandstalig (vertaald uit het Frans)
  • 192 paginas

Korte samenvatting: Nederlandse vertaling door Tom Bruwier van de twaalfde druk van “L’apiculture pour tous”. Met een inleiding op het werk door de vertaler.

Meer en meer mensen geraken gepassioneerd door honingbijen. Meer en meer imkers zoeken naar manieren om bijen te hoeden met volle respect voor de natuurlijke levenswijze van het bijenvolk. Abbé Emile Warré (1867-1951) was een bijzonder ervaren imker die tientallen kasttypes en imkermethodes uitgeprobeerd heeft. Met al deze ervaring heeft hij een manier van bijenhouden ontwikkeld die zeer eenvoudig en voor iedereen toegankelijk was. Die kennis heeft hij samengevat in een basiswerk waarin alles beschreven staat wat je moet weten om met succes bijen te houden met respect voor het bijenvolk. Het gaat om veel meer dan alleen de “Warrékast”. Ook al zijn kastvorm en -volume ongetwijfeld bijvriendelijker dan de meeste moderne kasttypes. Een grondige kennis van de Warré methode zal iedereen die natuurlijk wil imkeren een grote stap vooruithelpen. De inzichten van Abbé Warré geraakten een tijd in de vergetelheid maar staan nu weer volop in de belangstelling dankzij de groeiende interesse in natuurlijk bijen hoeden. Of dit boek niet te ouderwets is? Denkt u dat het  functioneren van bijenvolkeren sinds Abbé Warré zoveel veranderd is? De bijen niet, de wereld waarin ze (moeten) leven wel. Maar dat belet niet dat de Warrémethode ook nu een geschikt uitgangspunt biedt aan zij die willen imkeren met respect voor milieu en natuur. Tot op vandaag bestond er geen goeie Nederlandstalige vertaling van dit boek. Daar is nu eindelijk verandering in gekomen met behoud van de oorspronkelijke illustraties. Heel veel leesplezier.

Met de Nederlandse vertaling “Natuurimkeren met de Warré-kast. Een handleiding.” van David Heaf hebben we voor een hedendaagse nuttige en praktische aanvulling gezorgd.

 België: 30€ (incl. verzendkosten)
Nederland: 35€ (incl. verzendkosten)

Natuurimkeren met de Warré-kast - Een handleiding (David Heaf)

  • Editie 2013
  • Nederlandstalig (vertaald uit het Engels) 
  • 150 paginas

Korte samenvatting: Nederlandse vertaling door Tom Bruwier van “Natural Beekeeping with the Warréhive. A manual.”

Iedereen die imkert zal al wel van de Warré methode gehoord hebben. Zeker iedereen met interesse in meer natuurlijk imkeren. Het goede nieuws is dat er eindelijk een moderne Nederlandse vertaling beschikbaar is van Abbé Warré’s basiswerk, “L’apiculture pour tous. Bijenhouden voor iedereen”. Maar er is meer: David Heaf (uit de UK) is een naam als een klok in natuurlijke imkerij-middens. Hij raadt iedereen aan het basiswerk geschreven door Abbé Warré te lezen. Hij vond, geheel terecht, dat er wat hedendaagse duiding en ondersteuning nodig was om de Warré methode op vandaag en met succes te kunnen toepassen. Daarom schreef hij in 2010 dit praktisch en helder geschreven handboek. Het bevat alles wat jij moet weten als je een Warré-kast wil bouwen en ermee aan de slag gaan: Welk gereedschap heb je nodig? Waar stel je best je kast op? Hoe kom je aan bijen en hoe krijg je ze in de kast? Hoe volg ik een bijenvolk op en hoe gebeurt inwinteren? Hoe win ik honing zonder speciaal en duur gereedschap? Op al deze vragen krijg je een duidelijk antwoord. En nu dus ook in begrijpelijk Nederlands.


België: 30€ (incl. verzendkosten)
Nederland: 35€ (incl. verzendkosten)

Bestelformulier

Het boek/de boeken worden opgestuurd na storting van:

  • Voor België – 30€ (1 boek incl. verzending) / 52€ (2 boeken incl. verzending)
  • Voor Nederland – 35€ (1 boek incl. verzending) / 62€ (2 boeken incl. verzending)

op rekeningnummer BE98 5230 4146 9393 (Tom Bruwier) met vermelding van je naam, je emailadres en je volledige adres én welk boek je bestelt. Meer info via tom@natuurlijkimkeren.org

  Dit bericht heeft 3 reacties

  1. A Schwieters

   Graag bestel ik beide bijenboeken . Ik maakte 62 euro over op het genoemde bankrekeningnummer.

  2. Van Berlo Rudi

   Hé Tom ik bestel beide boeken kan je ze meebrengen de volgende keer dat je naar Frankrijk komt?

  Geef een reactie