Je bekijkt nu Kennismakingsdag Zwarte Bij  in  EPE (Nederland)

Kennismakingsdag Zwarte Bij in EPE (Nederland)

Jaarlijks organiseert ZwarteBij.org kennismakingsdagen. Het doel is om imkers en andere bijenliefhebbers met de Zwarte bij in contact te brengen. De Zwarte bij is de enige inheemse honingbij in de Lage Landen maar vandaag is die ernstig met uitsterven bedreigd door geïmporteerde uitheemse honingbijen.
Je krijgt een korte uiteenzetting over de geschiedenis van onze inheemse honingbij alsook hoe de organisatie ZwarteBij.org dit beestje van uitsterven tracht te behoeden.
Alle deelnemers kunnen die dag ook de inspectie van enkele bijenvolken bijwonen. Daarbij komen zowel volken met P-koninginnen (raszuiver) als volken met F1-koninginnen aan bod. Die laatste zijn Zwarte koninginnen welke hoofdzakelijk bevrucht zijn door Carnica- en/of Buckfast-darren.
Vouchers voor zulke F1-koninginnen zullen ook verloot worden onder de aanwezigen.

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht! Inschrijven kan door een mailtje met titel “EPE” en uw contactgegevens te sturen naar evenementen@zwartebij.org  Enkele dagen voor de kennismakingsdag ontvangt u een uitnodiging met adresgegevens en hoe laat u exact verwacht wordt. Bij slechte weersomstandigheden kan dit evenement (deels) afgelast worden.

Omwille van de Covid-19 pandemie zullen onze kennismakingsdagen enkel plaatsvinden indien de lokale overheid groepsevenementen toestaat. Zelfs dan zal uit voorzorgsmaatregel slechts een gelimiteerd aantal deelnemers toegelaten worden.

Geef een reactie