groeten uit Beauvec...
 
Meldingen
Alles wissen

groeten uit Beauvechain / Bevekom

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,441 Bekeken
(@dirk-thienpont)
Berichten: 12
Active Member
Topic starter
 

Mijn naam is Dirk Thienpont

Ben 40j (1972 - 2012) professioneel actief geweest in de Biosector, eerst als winkelier daarna als groothandelaar. tegelijkertijd ook actief in de opstart en de uitbouw van verschillende bio organisaties. nu ben ik gepensioneerd maar wel nog werkzaam als psychotherapeut.

Voor mijn zeventigste verjaardag een bijenkast gekregen van mijn kinderen: een Flow Hive uit Australië. Wat me aantrok hierbij was, zoals ik gezien had bij mijn zoon, dat hij zijn kast onberoerd liet en honing kon aftappen zonder de bijen te storen.

Heb nog geen cursussen gevolgd wel al enkele voordrachten van Bernard Bertrand in de Eco beurs in Colmar, boeken gelezen van hem en Henri Giorgi, veel op internet gezocht: Imkerpedia, Hapicultuur, Natuurlijk imkeren, de Zwarte Bij, Thorben Schiffer, Leo Sarashkin

Ben lid van 2 verenigingen in mijn buurt: 'De Bieentelers van de Dijle' (Vlaams) en 'BeeWing' in mijn gemeente. Alle twee verenigingen van eerder klassieke imkers maar interessant is dat BeeWing jaarlijks van het Waals Gewest of van de provincie Waals Brabant een subsidie krijgt voor het introduceren van de Zwarte Bij in onze streek.

Ik ben nu 3 jaar bezig: het eerste jaar is de zwerm die ik van mijn zoon gekregen had, na 2 maanden gaan vliegen. het tweede jaar heb ik een zwerm 'geoogst' op ons CSA veld in Bierbeek. Die heeft de winter overleefd en daarna zeker twee zwermen geleverd waarvan ik er een heb kunnen opvangen. Het oude volk is net voor de winter doodgegaan (wasmot) maar de jonge zwerm heeft de winter overleefd en ik wacht nu op nieuwe zwermen (op dit moment veel gezoem en drukte in de kast). 

Op dit moment heb ik 2 Flow Hives, waarvan één leeg. Het zijn zeer mooie kasten van Cederhout, maar ik heb de indruk dat ze veel condens geven. Was deze lente van plan een 'Schiffer Tree' te gaan halen in Zwitserland, maar een week voor onze geplande afspraak ging België in Lockdown en mocht ik niet meer uit mijn kot.

Ben vooral geïnteresseerd om meer te leren over het leven van dit bijzonder diertje en hoe ik met hun kan omgaan in volle respect van hun natuurlijk leven.

Dat is het wat mij betreft

ik wil jullie nog bedanken voor dit zinvolle initiatief en hoop op een vruchtbare uitwisseling met de deelnemers.

ps: ik weet niet of die invoeging van de foto gelukt is: ik zie de referentie maar niet de foto

 

 
Geplaatst : 07/05/2020 11:18 pm
LucPintens
(@lucpintens)
Berichten: 163
Moderator
 

Dag Dirk, welkom op het natuurlijk imkeren forum. Ik wens je veel succes met je bijen-avontuur.

Ik heb gereageerd op je gebruik van de flow hive, maar toen wist ik nog niet dat je die had gekregen voor je verjaardag. Als je argumenten hebt die aantonen dat de flow hive wel kan inpassen dan wil ik die graag van je vernemen, maar dan liefst in het onderwerp dat je daarover aanmaakte.

Bijen in Schilde (woonplaats)

 
Geplaatst : 10/05/2020 12:10 pm
Deel: